Alüminyum Sac Çeşitleri – Kaliteleri – Standartları ve Fiyatları Hakkında Detaylı Bilgiler
ALÜMİNYUM SAC
Haddeleme tekniği kullanılarak Alüminyumdan elde edilen ürünlere adı verilir. Metal sektörünün en önemli ürünlerinden biri olan sacların ince ve kalın olmasına göre ismi farklıdır. Bu bağlamda ince saclara sac denirken kalın saclara da plaka adı verilmektedir. Alüminyum saclar, atmosferik korozyona karşı olabildiğince dayanıklıdır. Bu özellikleri yardımıyla de biçim alması olabildiğince basittir.
Alüminyumun temel özelliğinden kaynaklanan elektrik ve ısı faktörü saclarda da benzer biçimde görülmektedir. İşlevsel açıdan oldukça yetenekli olan bu sacların görsel açıdan da kaliteli olmasından söz edilebilir. Bu nedenle de dekoratif kaplamalarda Alüminyum saclar farklı alanlarda kullanılmaktadır. Kaynak konusu ile ilgili en uygun olsa da mekanik özellikleri düşük bir üründür.
Alüminyum levhaları yanlış alanlarda kullanılması makine parçalarının aşınmasına neden olmaktadır. Alüminyum levha ya da plaka alırken maruz kalacağı koşullar göre İdeal Alüminyum alaşımına karar vermek gerekir.
Alüminyum, mükemmel işlene bilirlik özellikleri olan hafif, gümüşi, paslanmaya karşı dirençli bir metaldir—oksijen ve silisyumdan sonra en çok rastlanan (en çok bilinen) elementtir.
Göreli Yoğunluk (Relative Density)
Alaşım bileşenlerine göre 2.7 ile 2.9 g/cm3 arasında değişir. Bu yalnızca çeliğin ağırlığının 1/3’ü kadardır.
Paslanmaya Karşı Direnç
Alüminyum, hava ile temasa geçtiğinde doğal bir yüzey koruyucu tabaka oluşturur. Bu tabaka kaldırılması durumunda tekrar oluşur ve böylelikle atmosferik paslanmaya karşı gözle görülür bir direnç gösterir. Saf ve tam saf (very pure) Alüminyum, ve ilaveten bakır içermeyen alaşımlar çok geniş bir ortama karşı dirençlilerdir. Bu nedenten doyalı bu ürünler inşaat ve kimya sanayilerinde, yiyecek ve içecek sanayisinde ve otomotive sanayinde geniş çapta kullanılmaktadır. Bununla beraber, çok yüksek güç haddine sahip—500 N/mm2 üzeri—Alüminyum temelli malzemeler sınırlı dirence sahiptir. Bu durum yapısal dizayn çözümleriyle telafi edilmelidir.
Soğuk Ve Sıcak Biçimlendirme (Forming) Özellikleri
Alüminyum görece olarak yüksek bozulma (deformasyon) direnci özelliğini sunar. Bununla beraber, makul yöntem tesislerin kullanıldığı göz önünde tutulduğunda, Alüminyum ve Alüminyum alaşımları geniş bir yelpazede (rolling, extrusion, forging, casting) iyiden çok iyeye doğru soğuk veya sıcak biçimlendirme (forming) özellikleri gösterir.
İyi Elektrik Ve Isı İletkeni
Alüminyum yüksek bir elektrik iletkenliğe sahiptir (saf Alüminyum için 38’den aşağı yukarı 34 m/Ohm mm2’e). Elektrik iletkenleri için kullanılan malzemeler kolay temelde saf Alüminyum ve E-AlMgSi malzemeleridir. Isı iletkenlik düzeyi, aşağı yukarı 80-230 W/m o K demirden aşağı yukarı dört kat daha fazladır.
Manyetik özellikler
Alüminyum manyetik değildir—ki bu, elektrik mühendisliği, elektronik ve makine mühendisliği alanlarında önemli bir özelliktir.
Yüzey Muamelesi (Surface Treatment)
Alüminyum için, aşağı yukarı birçok programa kusursuz ahenk yeteneği kazandıran, bir dizi yüzey muamele imkânı mevcuttur.
Dekoratif yüzeyler
Geniş bir yelpazede renkler
Teknik tesis / fabrika (plant) ve araçlar için yüzeyler
Yıpranma-dirençli (wear resistant)
Bir çok renk tonlarında toz kaplama (powder coating)
Bir çok renk tonlarında ıslak-sprey boyama
Parlatma
Mekanik ve kimyasal
Taşlama (grinding) ve fırçalama (brushing), vb.
Yüksek yansıtma
Alüminyum yüzeyler doğal olarak iyi ışık ve ısı yansıtıcılarıdır. Yansıtma ve soğurma (absorption) niteliklerini geniş bir Aralıktaki değerlerde değiştirmek için bir dizi yüzey muamelesi uygulanabilir.
Birleştirme Teknikleri
Hemen hemen bütün normal birleştirme yöntemleri Alüminyum ve onun alaşımları için kullanmak mümkün.
Sanayide kullanıldığı hali ile “geri dönüşüm” terimi bilhassa kırıntı/döküntü (scrap) ve kullanılmış mamul ürünlerin, yeni ürünlerin üretiminde ikincil hammadde olarak kullanımı anlamına gelir. Kullanımdaki bütün Alüminyum hammaddelerin aşağı yukarı 1/3’ü, makul geri dönüşüm prosedürleri ile, hiçbir kalite kaybı olmaksızın, üretilmiştir.
Geri dönüşüm prosedürü için (process), birincil (primary) Alüminyum üretimi için gerekli olan enerjinin yalnızca %5’i gereklidir. Mümkün olan çoğu malzeme arasında bir seçim yapılması gerektiğinde, Alüminyum doğayla en barışık ve en ekonomik tercih olacaktır.
Kullanım Alanları
Cephe kaplamalarında rahatlıkla kullanılan alüminyum levhalar binalar, havalimanları, hastaneler, geçitler, ve reklam sektöründe tabela yapımlarında kullanılmaktadır.
Teknik Özellikler
- Eloksallı Alüminyum Levha 5005 alaşımında H14/ H24 sertliğinde
- Pelikli Eloksallı Levha 5005 alaşımında H14 / H24 sertliğinde
- Pelikli Boyalık Pres Levha 1050 alaşımında H14 sertliğinde
- Çeta Levha 1050 alaşımında H14 sertliğinde
- Gofraj Levha 1050 alaşımında H14 sertliğinde
- Boyalık Pres Alüminyum Levha 1050 alaşımında H14 sertliğinde
- Eloksallık Pres Alüminyum Levha 5005 alaşımında H14 / H24 sertliğinde
ALÜMİNYUM SAC ürünlerin de uygun fiyat ve çeşitliliğimiz ile Arsteel Metal Demir Çelik ve Yapı Mamulleri firması olarak talepleriniz için “ÇÖZÜME GİDEN YOL” olmaktayız.
ALÜMİNYUM SAC fiyatları adet-kalınlık-çap-uzunluk-üretim cinsi-kalite gibi değerlere göre değişim göstermektedir.
Talepleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusun da ALÜMİNYUM SAC Fiyatları, İskontoları ve Stok Bilgileri için firmamız ile iletişime geçiniz.
Diğer Yapı Ürün, Mamul ve Hizmet çeşitlerimizi de görmek ve incelemek için BURAYA TIKLAYINIZ.