Alaşımlı Aşınmaz Sac Çeşitleri – Kaliteleri – Standartları ve Fiyatları Hakkında Detaylı Bilgiler

Farklı türdeki ana malzemeler üzerine sert dolgu kaynağı kaplanarak imal edilen aşınmaya dayanıklı kompozit çelik plakalardır. Sert dolgu kaplamasında kullanılan alaşım aşınma tipine göre krom – niobyum – tungsten – vanadyum – kompleks karbür vb. yapılar içermektedir.

Alaşımlı Aşınmaz Sac Nedir?

Alaşımlı Aşınmaz Sac, düşük karbonlu çelikten daha yüksek yüksek sağlamlık değerlerine sahip olması için özel olarak tasarlanan yüksek karbonlu alaşımlı çeliktir. Karbon, magnezyum, silikon, nikel ve krom gibi çeşitli alaşımlar Alaşımlı Aşınmaz Saclarının üretiminde farklı ölçülerde kullanılır. Pek tabii bu alaşımların ölçüleri her bir Alaşımlı Aşınmaz Sac firması için farklılık gösterir ve kullanılan alaşımların ölçülerine göre aşınma saclarının karakteristik özellikleri ortaya çıkar. Karbon, aşınma sacı yapımında kilit bir faktördür. Çünkü aşınma sacının sertliğini ve sağlamlığını arttırmaktaki rolü çok büyüktür ancak karbon kullanımının aşırıya kaçılması durumunda sacın esneme/gerilme payı düşeceği için sac üzerinde gerçekleştirilecek herhangi bir işlem sırasında çatlaklar yahut benzeri hasarlar oluşması kaçınılmaz olur, yani sacın kırılganlığı artar. Alaşımlı Aşınmaz Sacları, 250 derecenin üstündeki işlemler için uygun değildir çünkü bu ısılarda materyal güç değerlerini kaybetmeye başlar.

Sertlik; sacın darbelere, aşınmaya ve sürtünmeye karşı ne kadar dayanıklı olduğu belirler ve Brinell skalası ile ölçülür.

Güç; Sacın yüksek yükler karşısındaki bütünsel sağlamlığını ve dayanabilme gücünü belirler.

Sertlik, aşınma sacının kalitesini belirleyen en önemli parametrelerden birisi olmasından dolayı, genellikle aşınma saclarından bahsedilirken yanına mutlaka Brinell sertlik değeri yazılır.

Sertliği arttırmaya çalışırken sacın gücünün arka plana atılması durumunda, sac işlenebilirliğini önemli ölçüde yitireceğinden gücün bir anlamı kalmaz, yani bu iki nitelik arasındaki dengeyi koruyabilmek çok önemlidir.

Aşınma, bir malzemenin yüzeyinin sürtünme nedeniyle aşındığı herhangi bir işlemi tanımlamak için kullanılır. Bu, yüzeylerin aşındığı, çizildiği, diğer bileşenlerle veya malzemelerle temas sonucu kademeli olarak yıprandığı durumlarda meydana gelebilir. Aşınma özellikle, yıpratıcı çevrelerde uzun saatler boyunca sürekli olarak çalışan inşaat aletleri ve makineleri için büyük bir sorundur. Aşınma sacları ise yüksek sertlikleri sayesinde bu tarz sektörlerdeki sağlamlık ve güven ihtiyacını karşılamak için özel olarak çeşitli teknolojiler ve üretim teknikleri kullanılarak oluşturulur.

Alaşımlı Aşınmaz Saclarının Genel Kullanım Alanları;

Aşınma sacları; madencilik, inşaat, aşındırıcı materyal taşımacılığı, geri dönüşüm aletlerinin çeşitli parçaları, tarımsal makineler, treylerler, tırlar, aletlerin ve cihazların değiştirilebilir parçaları ve benzeri alanlarda yani aşınma ve darbe tehlikesinin bulunduğu, gücün ve sertliğin gerektiği her alanda kullanılmalıdır. Sıradan materyaller kullanmaktansa bu tarz sektörlerde aşınma sacları kullanmak, parçaların ve aletlerin ömrünü uzatıp maliyetini ve ağırlığını düşürür.

Stoklarımızda Hardox 400, Hardox 450, Hardox 500, Millux 450, Millux 450, Millux 500, Dillidur 400, Dillidur 450, Dillidur 500, Durostat 400, Durostat 450, Durostat 500 ve NM 400, NM 450, NM 500 gibi Alaşımlı Aşınmaz Sacları mevcuttur.

Termik santral kapakları, akış şutları, iş makinaları ve ahtapot gövdeleri, sinter elekleri gibi endüstride geniş bir kullanım ve uygulama alanına sahiptir.

Alaşımlı Aşınmaz Saclarının Ölçü ve Ebatları

Et Kalınlığı: 2mm – 130mm

Enler: 1mt – 3mt

Boylar: 1mt veya 14mt

Alaşımlı Aşınmaz Saclarının fiyatları kalınlık- ölçü – kalite – miktar – özellik gibi çeşitliliğinden dolayı değişiklik göstermektedir.

Talepleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusun da Alaşımlı Aşınmaz Saclarının fiyatları ve stok-termin bilgisi için iletişime geçiniz.

Diğer Sac çeşitlerimizi de görmek ve incelemek için BURAYA TIKLAYINIZ.